Du kan ankomme som en rockstjerne på Mahu Whenhenua. Skimming i en helikopter over Lake Wananaka og skære gennem skyggerne af de skyhøje dramatiske bjergtoppe, der punkterer den blå himmel, før landing på den velplejede have græsplæne. Eller du kan vælge den maleriske 30 minutters kørsel fra townanaka to .nship omkring søen og gennem rullende grønne landbrugsjord.

Uanset hvilken transportform du vælger, kan du garantere, at din åndedrag bliver taget væk af den ekspansive skønhed sammen med varmen fra velkomst fra det lidenskabelige team, der driver denne eksklusive øko-lodge i hjertet af den store og mægtige 55,000 hektar station.

Det var selvfølgelig en rockstjerne, der satte Mahu Whenhenua på kortet. Shania t .ain købte i 2003 sammen med sin daværende partner, pladeproducent Robert ‘Mutt’ Lange, high-country sheep stations Motatapu og Mt Soho. (Da de splittede sig, og hun vendte tilbage til staterne, fortsatte han med at tilføje Glencoe og Coronet stationer til sin imponerende landbank.)

Lodgen var deres hjem og, i modsætning til andre specialbyggede resorts, det føles virkelig som om du har gået ind i nogens hus. Omend en med hans og hendes køkkener.

Før ankommer, en kollega journalist fortalte mig, ‘uanset hvad du gør, ikke nævne S. T.’ Men det er umuligt ikke at. Jeg boede i hendes soveværelse for Guds skyld. Sove under sølvlysekronen, som hun helt sikkert valgte (når du ser det, ved du hvad jeg mener) og blødgør i det overbærende dybe kobberbad, der sidder ved soveværelsens gulv til loft-vinduer, der rammer den mest omfattende udsigt nogensinde.

Et bad designet til at suge ømme knogler efter en dag på ski eller ridning. Eller der er glasbruser, der stikker ud fra siden af huset, og sprænger dig med jetfly, mens du spinder for at tage den nærmeste 180-graders udsigt over ejendommen. Du får billedet. De ekstra detaljer tilføjer en lille Holly .ood-glamour til den rustikke indretning af udsatte klipper og Genanvendte bjælker.

Holdet på lodgen sikrer en forfriskende følelse af afslappet uformelhed. Måltiderne er imponerende og designet til stor aktiv appetit. (Dette er det perfekte sted at basere dig selv til at udforske regionens skifields, eller vandre og cykle bjergstierne.)

Den stadigt skiftende menu er baseret på lokale sæsonbetonede råvarer og matchet med en fristende vinkort.

Et ophold her handler om at forbinde med naturen. Sne falder natten over og skærer en linje over landskabet, hvilket bringer et nyt perspektiv og en påmindelse om størrelsen på bjergene, der omgiver os. Du kan ikke lade være med at føle dig ydmyg.

For at forbinde med jorden og få en dybere forståelse af dens historie, og fremtid, en tur med ute med station manager Russell er den bedste løsning. Russell plejede at køre sin egen station, så kender hans ting.

En sydlig mand gennem og igennem, selv han er forbløffet over omfanget af, hvad der sker på Mahu Whenhenua.

Størstedelen af jorden, forklarer han, havde i årtier været drevet af landmænd til storskala græsning og resulterede i langsom nedbrydning af jorden. Dette kom på bagsiden af tidligere skovrydning og tabet af indfødt fauna med indførelsen af eksotiske rovdyr.

I dag, Lange har placeret 90 pct. af den samlede bedrift under en bevarelse pagt, som er beskyttet i al fremtid, hvilket gør det til det største bevarelse virksomhed på privat jord i New Zealand. Sammen med et stringent skadedyrsbekæmpelsesprogram er hans langsigtede mål at vende dalen tilbage til sin naturlige vegetation.

For resten af den arbejdende gård er nøglen at være så bæredygtig som muligt, og for at beskytte jorden fjernes al bestand i vintermånederne. Som det ute crunches sammen metal farm road, Russell påpeger en række af foldene bliver brugt til forskning og udvikling som en frø genplantning projekt i samarbejde med QE11 National Trust og Otago University.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *